HISTORIE - 50 ÅRS JUBILÆUM

Tidslinjen

Fredag d. 21. januar 1972 så Dragsbæk Radio for første gang dagens lys i det helt nybyggede Vingårdshus i Aalborg.

B&O Aalborg facaden i 1972

Her havde Bent Dragsbæk på sine ture rundt i landet som salgskonsulent for Bang & Olufsen spottet en god placering i en moderne ejendom, som skulle danne base for hans drømme om at få foden under eget bord.

Til trods for at Aalborg som alle andre danske byer på daværende tidspunkt, stort set havde en Radio & TV forretning på ethvert gadehjørne, var Bent Dragsbæk overbevist om, der var plads til endnu en, som ville skille sig ud ved konsekvent at lægge vægt på dybtgående og perfekt service, som der står i åbningsannoncen.

Gammel avisopslag om Dragsbæk Radio i 1972

Det skulle vise sig at være en god beslutning at satse på service, vejledning og kvalitetsprodukter, i en tid hvor Farve-TV for alvor var ved at blive populært, så efter kort tid blev butikken udvidet med lokalet ved siden af, og med sine 250M2 er der god plads til hele det store, spændende Bang & Olufsen sortiment.

Gammel B&O Reklame

I 1976 blev John Mortensen ansat som arbejdsdreng, med henblik på en senere læreplads på værkstedet. Efter kort tid blev det klart for John, at hans fremtid ikke var på et værksted. Han ville være sælger, og fik derfor i stedet en læreplads i butikken.
I 1978 startede Henriette Dragsbæk som elev på kontoret, og i løbet af kort tid blev de 2 et par. Efter at have sikret sig John havde reelle hensigter med hans datter, fik de Bents velsignelse.
Samtidig havde han sikret sig personale til fortsat ekspansion.

Bang & Olufsen Aalborg i 1972

Efter endt læretid overtog firmaet Jyllands ældste Radio & TV forretning – Møller Jensen i Herning. Som 20 årige nyudlærte rejste Henriette & John til Herning for at drive forretning.
Det gik godt i Herning, og da der i 1984 blev mulighed for at åbne butik i den nybyggede Hafnia Arkade i Aarhus, sagde de farvel til Herning, for at slå sig ned i Aarhus.

Dragsbæk familien i B&O Aarhus butikken

Efter 4 succesrige år i Hafnia Arkaden, var butikken blevet for lille og det var igen tid til fornyelse. De spændende lokaler i Latinerkvarteret, på hjørnet af Borggade & Klostergade var netop bygget færdig, og her var der mulighed for at etablere en stor, moderne Bang & Olufsen forretning.

B&O Aarhus i 1972

Efter et par udvidelser over årene rådes der nu over 350m2 i Klostergade, og  butikken kan som en af Danmarks største Bang & Olufsen forhandlere præsentere det komplette program i alle tænkelige farvekombinationer.

Begge B&O butikker i dag

Butikkerne ejes og drives i dag af Henriette Dragsbæk & John Mortensen